Athan Basic: Ingatkan Waktu Solat

Seperti namanya, software Athan ini akan mengingatkan anda tentang waktu solat. Azan akan dimainkan secara automatik sebaik sahaja tiba waktu solat, 5 kali sehari. Software yang dibina oleh IslamicFinder ini meliputi 6 juta bandar di seluruh dunia, jadi anda tak perlu bimbang jika bandar anda tidak disenaraikan (saya sendiri terkejut sebenarnya apabila melihat Bukit Mertajam turut disenaraikan).

Kini tiada alasan lagi untuk anda terlepas waktu solat. Ingat, tinggalkan apa-apa kerja yang kita sedang lakukan, dan tunaikanlah solat terlebih dahulu.

Kita (Muslim) tidak menang kerana kekuatan kita, kita menang kerana agama kita. Tanpa agama, kita lebih lemah dari mereka.

Download Athan Basic dari laman web IslamicFinder ataupun dari Download.com

PS: Saya tak ingat dari siapa kata-kata di atas ini. Kalau ada yang tahu, tolong nyatakan ye ^^

19 thoughts on “Athan Basic: Ingatkan Waktu Solat”

    1. t.a.t.a »
      haa. dah kuar dah..
      sebab kak norsheta tukar nama jadi t.a.t.a, first time commenters harus approve dulu

  1. Hoho.. Best jugak ye software nie. Tapi duduk kat tempat sy di jakarta nie, tak kan ade alasan tertinggal solat sebab tak dengar azan.. Skali Azan je, dari byk surau dan masjid. Semuanya dekat2 so cam dengar serentak skali. Ade tu lamabt sikit, bile satu dah abes, satu lagi lak yg start. ^^

    Agak2 puchong ade ke ek? hehe..

    Mira’s last blog post..I’m fragile

  2. Kita (Muslim) tidak menang kerana kekuatan kita, kita menang kerana agama kita. Tanpa agama, kita lebih lemah dari mereka.

    saya suke ayat n…
    mk n piutis gak rupenye..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>