Download Video Daripada YouTube Dengan KeepVid

Ikuti langkah-langkah berikut untuk download video dari YouTube menggunakan laman web KeepVid.

  1. Buka YouTube dan pegi kepada video yang anda ingin download. Copy alamat bagi video tersebut dari address bar bagi web browser anda.
  2. KeepVid

  3. Pergi ke laman web KeepVid dan paste alamat tadi ke dalam ruang yang disediakan. Kemudian, klik pada butang Download.
  4. KeepVid akan memberikan anda beberapa pilihan untuk download. Pilih “Low Quality” untuk download dengan lebih cepat, atau pilih “High Quality” untuk kualiti video yang lebih baik.
  5. KeepVid

  6. Pastikan anda klik pada Save untuk menyimpan video tersebut ke dalam PC.
  7. KeepVId

23 thoughts on “Download Video Daripada YouTube Dengan KeepVid”

  1. Bagaimanakah cara untuk membuang virus brontok. sering kali saya muat turun saja perisian anti virus computer terus restart dengan tiba2

    1. @Mohamad Daud Jaafar: brontok ek.. saya pun dah lama tak kena virus ni. awak dah cuba avira? kalau avira tak bleh install gak, awak kena guna antivirus yang boleh run terus dari CD, iaitu antivirus bootCD

  2. bro mk.avira yg pree tu ok ker..ada org ckap avg lg ok..mna satu..nk bli yg bebayor…tgh pokai ni..tolong

    1. pkaila avira 9.0 yg baru nie,,ok,,aku da pkai sthun lbih,,alhmdulilah,,ok!!,tp ape2 pn nk kne rajin updte k

  3. Baru2 ni saya membuat kad jemputan kawin . untuk jimat kan kos saya cuba gunakan computer , masaalahnya saya sukar unk membuat pelan (peta) mengunakan computer , apakah sofware yg perlu saya gunakan

  4. salam…..nak tanya…….dah dapat download (contoh lagu),dalam komputer boleh main,tapi nak copy dalam pendrive dan nak main kat TV tak boleh lak,nak pakai format apa ye……

  5. dah dapat download dari youtube (contohnya lagu) dalam komputer boleh main, tp nak copy dalam pendrive dan nak main kat TV tak boleh lak….nak pakai format apa ye….dah puas mencuba,tak dapat2

  6. Kenapa sya guna web keepvid dah xboleh guna dah ye, boring ar nk kene bali lesen plak, tkde ke yg free, kalau ada tolong gtau ye…10Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>