Facebook dan YouTube Kena Block? Buka Laman Web Yang Disekat Dengan UltraSurf

UltraSurf

Sewaktu bekerja di sebuah kementerian kerajaan, saya selalu menghadapi masalah tidak dapat membuka laman web yang tertentu kerana ianya telah disekat.

Kalau laman web seperti Facebook dan YouTube sahaja yang disekat, tak apalah. Namun sekatan adalah dibuat berdasarkan keyword, dan ia sangat menganggu saya dalam mencari maklumat di Internet.

Jadi bagi mengatasi masalah ini, saya menggunakan UltraSurf. Anda cuma perlu lancarkan UltraSurf, dan ia akan membuka satu Internet Explorer khas untuk anda melayari Internet.

Jika anda ingin menggunakan UltraSurf dengan browser lain seperti Firefox, Chrome, atau Opera; anda cuma perlu menetapkan proxy bagi browser tersebut kepada – 127.0.0.1:9666

UltraSurf ini juga berguna sekiranya anda tidak dapat membuka laman web tertentu (blog di via.my contohnya) kerana menggunakan IP yang dikongsi (Celcom Broadband, DiGi Broadband, dsb)

Dapatkan UltraSurf di sini.

103 thoughts on “Facebook dan YouTube Kena Block? Buka Laman Web Yang Disekat Dengan UltraSurf”

    1. @Mazudi, Salam, sama2 :)

      Kalau kantoi dengan bos, cakap awak jumpa UltraSufr ni kat Sembang Komputer! Hehe. Jangan nanti bos blog Ultra Surf dan Sembang Komputer sekali dah la :P

  1. kak jie tiada sekatan, ttp nak juga tau benda ni

    nnt nak menerai

    p/s MK 20-22 kak jie bercuti kat KL, stay 2mlm
    mengeteh jom

  2. wah bagus, bagus. dapat juga membantu mereka yang tiba-tiba seperti dipenjara (kah3).

    macam mana nak block ultrasurf pula eh?

  3. Software tu membantu juga. Dh lama x guna tu. Ada gak member yg pndi create proxy, jd guna proxy je utk tukar IP address. Hacker punya keje. hehe

  4. erm.. org admin Jabatan Teknologi Maklumat goverment kat cini dah blok awal2 dah ultrasurf nih….. erm..cedih la plak…

      1. Gua punya problem lg teruk, ada makhluk hijau kat tmpat keja gua dah block smua PC tak boleh msuk Facebook. Dia block dari PC gua sndri, gua tk tahu dia tekan apa, sekarang gua nk buka Facebook tk bleh, tp buka website lain bleh. apa yg gua patut buat skrg ni BRO…

  5. bagus jugak program ni…tapi kat opis gua so far tak ada halangan pun…nanti kalau akan-akan datang ada halangan baru gua guna k..

    apa pun makasih bebanyak.

  6. windows shaja ka? aku pakai TOR proxy…ni pun ok gak…tp agak lembab tengok video..surfing dan berchatting dpt ler…

    1. @Harith: UltraSurf ni untuk Windows sahaja. Em TOR pun sempoi gak, biasa la bila dah guna proxy, connection jadi sedikit lambat ^_^

  7. bang mk, saya dah lama baca blog ni tapi saya baru komen. nak tanya. saya suka dengan drivermax tapi kita dah mesti bayar nak gunakannya, ada kah alternative lain untuk drivermax itu?

  8. :) lme dh ofis I block ni. Mmg ngam benda ni, proxy bertukar tukar smpai firewall biasa susah nak block. Klu dpt pun new version boleh lepas balik, tp dlm hardware firewall kalau HTTPS filtering filter turn on, ultrasurf pun xkan dpt jalan.

  9. kat opis block,facebook nan yahoo.. kat opis klau nk istall kne de pasword admin,ner la aku tau… benda ni kne install kn… aku ni dh la xtau sgt psl bende ni… tlg…

  10. dah cbe dah..bguis jgk.tp nape laman web tagged.com xleh bukak.
    ader care lain x?dah lme x leh bukak tagged ni.

  11. Tig bro. nak buka facebook kat rumah tak boleh `http 404 error’ dkt opis ok je. ada tak cara lain selain ultrasurf sebab gula ultrasurf kadang2 lambat. tg bro.

  12. skrg dah tak boleh guna ultrasurf kat uitm depa dah blok guna bluecoat… mmg tak de satu software pun buat masa ni leh crack bluecoat….mati akal….

  13. I can’t connect to UltraSurf. Every time I try to connect, it appear “an error occured, UltraSurf must exit. Please restart”. What should I do?

    saya x bley bukak Ultrasurf. Setiap kali cuba buka akan kuar “an error occured, UltraSurf must exit.please restart”. pe perlu saya buat?

  14. xbp jelas r ngn ultrasurf nie..bleh x beri tunjuk ajar dr A-Z..Plsssssss huhuuuuuuuaaaaaaaaaaaa xble hdup tanpa FB…tlg lah hamba yg lemah ini…..huhuuuuuuuuuu

  15. bole je,,,tp lambat gile nk masuk kt fb tu…kt tmpt sy ym pon kena block..pg kat meebo.com je…boleh da masuk ym..hehehe

  16. skg ni sever dapat detect kami masih lagi boleh bermain FB di office , tapi dierg tak tau yang kami gunakan ultrasurf…
    masalahnye skg..ada tak software yg boleh hide kan facebook dari masuk ke dalam server??

  17. salam…sy nk tawu cmne erk care yg len selaen software ultrasurf ni…sy punye pc it dept kitawog da block ultrasurf ffacebook youtube myspace..so sy da byk try download sume nye tp tetap x leyh gak..so bleyh tlong sy x …

  18. emm….camne ni….asyik failed jer connect ngan ultrasurf ni……nk wat cmne….tlung ajrkan….huhu…..

  19. Itu lah korang semua ni…Selalu sangat main Facebook sampai tak buat kerja…Kalau buat kerja pun lambat2, bika Facebook pagi2 lagi, kerja belakang kira. Ada yang tak semangat buat kerja kalau tak dapat buka Facebook – inilah akibat ketagih dgn perbuatan2 tak bermaruah!
    Berdosa tu – Rakyat bayar cukai pendapatan suruh buat kerja 8 jam sehari, tapi korang buat kerja 2-4 jam saja sehari! Lebih tu korang mengulat makan gaji buta! Berdosa!

  20. Kalo kita mengulat asyik main Facebook, kira makan gaji duit haram kot? Tak berapa arif la kita ni….

  21. kalau ultrasurf latest dah takleh run try download ultrasurf versi lame , ade bnyak versi … pastu try run pasti leh connect .. bagi pengguna broadband yang ade limited bandwith tu try pakai toolnet(try search kat google) , die kena ade versi java dulu untuk run toolnet ni kat window , fungsi toolnet ni die akan kecikkan fail kite bile kite tgh downloading pages .. kalau limit 5g tu leh la pakai lebih 10g sebulan .. kire korang punyer browser tu lambat la ckit nak habis limit bandwidth ditetapkan pakej telco.. ade lagi care nak dapat internet free tapi takleh post dah sebab nnti diorang detect susah lak .. jadi rajin2la mengkaji nnti jumpe la carenye … aku bagi clue ckit .. cari la proxy yang free .. telco ni ade bukak free proxy tapi kena rajin try ubah …

  22. boleh tolong saya…akaun facebook saya tak boleh dibuka..bila masuk password..tak boleh..bagaimana cara cara nak dapatkan semula akaun facebook tersebut

    1. tolong saya dapatkan kembali akaun facebook yang di block oleh orang…saya dah masuk no telepon utk dapatkan code tapi tak dapat jawaban…TQ

  23. saya punya kate laluan yg diberi facebook untuk sementara terpadam,saya nak buka balek facebook saya.

  24. akaun facebook saya tak boleh buka , masuk password pun tak boleh buka , bagaimana nak dapatkan semula akaun facebook tersebut

  25. fb saya kena block..mcm mana sy nk buka ni..boleh tolong tak?sy dah masukkan security yg diminta..tapi x dpt confirmation code!!!plsss

  26. Facebook saya tak boleh buka..bila masuk password pun tak boleh buka. Boleh tolong saya.

    1. akaun facebook saya tak boleh buka , masuk password pun tak boleh buka , bagaimana nak dapatkan semula akaun facebook tersebut

  27. Saya Nak tau,macama Dan Blh kongsikan tips Cara Nak setting blk youtube.sbb bila Nak buka Dan mainkn .x Aktif..tlg saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>