Lajukan Download Dengan Free Download Manager

free-download-manager

Download accelerator adalah jenis software yang berfungsi untuk mempercepatkan download anda. Biasanya software seperti ini akan memecahkan fail kepada beberapa bahagian dan download kesemua bahagian tersebut sekaligus. Download accelerator juga biasanya membenarkan anda menyambung download walaupun setelah anda restart komputer, sambungan Internet terputus, dan sebagainya.

Download accelerator kegemaran saya adalah Free Download Manager. Seperti namanya, Free Download Manager adalah percuma dan juga open source. Dengan keluarnya versi terbaru iaitu versi 3.0, Free Download Manager menampilkan ciri-ciri berikut:

  • Download fail dengan pantas dengan memecahkan fail kepada beberapa bahagian.
  • Sambung download yang terhenti.
  • Download fail torrent.
  • Download fail video terus dari YouTube, Google Video, Myspace, dan lain-lain.
  • Boleh diletakkan di dalam pen drive dengan menggunakan menu “Create portable version”
  • Download keseluruhan laman web supaya anda boleh meneroka laman web tersebut secara offline.
  • Membolehkan anda memilih bahagian tertentu yang anda ingin download dari fail zip.

20 thoughts on “Lajukan Download Dengan Free Download Manager”

  1. MK..pakai thunder or xunlei lg laju pada mane2 download software..
    aku selalu download movie or software sampai mencecah 200.00kbps kebawah hanya menggunakan wireless..knkdang sampai pernah 500.00kbps keatas…

        1. tema kaseh unknown, rockstarz. memang laju pun pakai Thunder ni. cuma kadang2 kuar prompt dalam bahasa yang aku tak faham.. huhu.

          1. aku penah install software nih tapi pastu aku uninstall balik sbb tak paham semuanye dlm bahasa cina…ade cara x mcm mana nak tukar ke dalam english?

  2. kalau guna thunder tuh kan, leh guna bersama LIMEWIRE x ?? aku nie suke download movie … tapi tuh laaa lambat laaa .. nak cecah 50kbps pun susah ….

    tolong yeee .. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>