Ambil Screenshot Bagi Laman Web Dengan Webpage Screenshot

Webpage Screenshot adalah extension untuk Google Chrome yang berfungsi untuk mengambil screenshot bagi laman web.

Anda boleh mengambil bahagian yang kelihatan pada browser sahaja, atau keseluruhan laman web tersebut (Webpage Screenshot akan skrol ke bawah secara automatik).

webpage-screenshot.png

Setelah screenshot dihasilkan, klik pada imej tersebut dan anda boleh save ia ke dalam komputer dalam format PNG.

webpage-screenshot-02.png

Link untuk download: Webpage Screenshot

26 thoughts on “Ambil Screenshot Bagi Laman Web Dengan Webpage Screenshot”

    1. Dia ambil screenshot je, tak boleh edit.

      Aku pun guna gak SnagIt untuk Mac, tapi dia tak boleh amik keseluruhan web page sebab dia tak boleh skrol. SnagIt untuk Windows tak pasti lak camne.

  1. Kak Jie pun guna print screen + paint lah… old skul :p

    kalau firefox guna screengrab.

    chrome belum ade, mgkn boleh cuba yg ni

  2. Salam Mk..

    Nak tanya siket..

    1. Apsal Pc Aku xleh nak masuk windows…Asyik restart jer..
    then bila tekan suis power kt pc,power macam lambat detect jer…2 3 second baru start gerak kipas…apsal..harap dapat membantu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>