Bagaimana Nak Download Windows 7 Beta Dan Dapatkan Nombor Siri Yang Sah

windows-7-fish

Bagi sesiapa yang tak sempat untuk muat turun Windows 7 Beta sebelum 24 Januari, kini anda masih berpeluang untuk mendapatkannya kerana tempoh muat turun telah dilanjutkan sehingga 12 Febuari 2009.

Anda boleh download Windows 7 Beta dari pautan yang diberikan di bawah ini:

Di sini juga saya akan beritahu cara-cara untuk mendapatkan nombor siri yang sah untuk Windows 7 Beta Build 7:

  1. Pergi ke laman Microsoft Technet.
  2. Klik pada Sign In yang terletak pada bahagian kanan-atas laman web.
  3. Sign in dengan Windows Live ID anda. Guna akaunt Hotmail pun boleh.
  4. Salin URL di bawah pada pelayar web anda:
    https://www.microsoft.com/betaexperience/scripts/gcs.aspx?Product=tn-win7-64-ww&LCID=1033

  5. Salin nombor siri bagi Windows 7 Beta yang telah diberikan.

[dari Raymond]

42 thoughts on “Bagaimana Nak Download Windows 7 Beta Dan Dapatkan Nombor Siri Yang Sah”

  1. salam MK,
    soalan aku, kalau aku dah intall window 7,
    so… dan masukkan serial number macam nko cakap tuh,
    lepas tarikh 12 feb, masih boleh guna lagi ker? atau
    windows ni terus block???
    xplen skit…

    thanks~

  2. ai…nk g tau yg korang jagn salah faham tntng key tu…key tu hanya tuk gne 3 bln jerk…pastu da x bleh gune…..kalau rase nak key tu jugak cari dekat softpedia.com….tekan bhagian windows….cari artical die…kat citu die bagi semue valid key tuk gune 3 bulan sahaja…..

    1. @mirul, format je PC cam bese. Cuma kena ingat, bila install Windows 7 dia akan buat satu partition tambahan, dalam 200 MB. Jadi kalau nak tukar pada XP balik, dan gabunkan partition kecik tu dengan partition lain, nanti akan konflik dengan drive letter, pastu kena setel sendiri la.. huhu.

  3. MK, kalo dah habis tarikh percubaan, boleh kembali ke windows yang lama ker…?Tolonglah~ balas… gua nak cube gak!

    1. @KO, bila dah abis tempoh percubaan, format le balik PC dengan Windows XP. Takpun buat backup OS siap2 dengan Ghost/PING/Macrium.

  4. Mk,Cam mana Nak cari cipset coz skang aku da bertukar ke Window 7.dia x dapat detect usb Pen driVe la…Kasi Tolong….

    1. @semakla,
      1gb boley la nk run windows 7 g pun windows7 x berat sgt cam vista.tp graphic power r..pc aku pkai 1gb tp tolak graphic card tinggal 750lebey je..ok je running win7.berdesup je…x bley blah…hehe

        1. @aeroz,
          memang bley,laju ja…tp skang nie yg poblem win7 x da cipset.pc aku pun x dpt…coz aku pkai intel,amd ok la..huhuhu

  5. Hai MK. Saya berasa gembira bila blog ni aktif semula sebab hari tu buka blog ni tak aktif. Jadi saya nk bg tau yg blog ni mmg power bg mereka yang nak belajar IT. Saya juga berharap agar blog ni berterusan sampai bila2. Ok, Bye… Bye…

  6. salam.thx 4 the info.ape beza 32 bit ngn 64bit? xtaw nk dolod yg mane.
    nak kne ade emel hotmail gak ke? xleh emel lain?window live msggernye id xde gak

    1. @j_hafiz, x silap aku tu colour pixel,slalu aku tgk 32bit je la…mungkin 64bit tu utk pc power ckit kot,aku cadang ko pkai 32bit je la…..ko kena pkai account hotmail…ko create kejap je…lepastu ko download la,lepas ko download dia akan jadi file iso,ko burn je….selamat Mencoba,

  7. salam..saye nk download windows 7 nie mlalui microsoft pae..tapi da takde link tue..bro ade direct link lein tak tuk download ??( slain torrent dan rapidshare)..klu ada, bro boleh email kat saya tak? matt_1211@live.co m

    1. @matt, salam. Tak silap saya, download untuk Windows 7 ni dah ditutup dah pun. Saya tak tau lak kalau ada direct link lain untuk fail ni :(

  8. Saya ada beberapa units windows 7 ultimate, pro dan home..juga windows XP Box dan genuine.. saya dapat dari sebuah cybercafe yang dah ditutup. keynya masih belum diguna..memang owner sendiri yang operate CC tersebut tidak mengaktivatekan windowsnya.. saya bleh tolak RM150 untuk windows 7 dan RM100 untuk win XP. Lepas masukkan key terus boleh update dari MSN berminat sms saya : 016 34 797 34.. key tersebut boleh di SMS sahaja..tidak perlu pos.. TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>