Tak Dapat Nak Uninstall Antivirus AVG, Kaspersky, dan Norton?

kavremover

Sesetengah syarikat pengeluar antivirus menyediakan utiliti khas untuk membuang perisian antivirus mereka. Saya pun hairan, mengapa harus buat utiliti yang khas untuk tujuan ini, fungsi uninstall yang sedia ada tak cukup bagus ke?

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai masalah dalam membuang satu-satu antivirus, anda boleh gunakan utiliti yang telah disediakan ini. Berikut adalah tiga antivirus yang menyediakannya:

  1. AVG Remover: Khas untuk membuang antivirus keluaran AVG.
  2. KAV Remover (via Megaleecher): Khas untuk membuang antivirus keluaran Kaspersky.
  3. Norton Removal Tool: Khas untuk membuang antivirus keluaran Norton.

[via gHacks: AVG Remover]

39 thoughts on “Tak Dapat Nak Uninstall Antivirus AVG, Kaspersky, dan Norton?”

  1. ah..ini persoalan biasa..sbb kekadang ada changes kat registry…uninstaller biasa selalu ingat location install kat registry, so bila ada changes, diorang tros lost..lagi satu, kekadang file2 dia tgh guna, so tak leh uninstall sendiri…tp bila guna third party program bleh uninstall..

  2. br2 ni,pc aku kna virus..folder option,task manager n run ok je..xdak mslah.cuma aku x bleh double-click pd hrdisk..x skang dh ok..cumanya language bar aku hilang?aku guna BI & Arabic…aku nk reinstall dr cd pon mmg dh terinstall..bley tlg aku dptkan blik language bar tu??

    1. senang jee…awak buka start
      -control panel
      -date,time,language,and regional options
      -regional and language option
      -ubah2 kat situ leeeee
      ——selamat mencuba——

  3. Betullah tu, MK. Kadang-kadang, memang susah sangat nak buang mana-mana AV ni, kan? Mesti ada yang tersisa walaupun sekadar log file saja.
    Rasanya kali ni baru pertama kali tahu, bahawa ada perisian khas untuk membuang mana-mana AV. ;>

  4. aku ada maslah dgn avast. registry aku meracau dan masalhnya xleh nak uninstall avast walaupun aku guna software yang khas tu.. camne nak delete ek? sampai skang x leh nak reinstal balik avast tu

  5. Saya pernah juga pakai kaspersky tapi sekejap sahaja

    Avast lama juga

    Tahun lepas pasang balik internet dekat rumah lepas itu kena virus tapi itu sebenarnya virus palsu gelabah juga masa itu.

    nasib baik data tidak banyak masa itu…………………

  6. KM, off topik

    Kak Jie dah aktif sitemap generator dr dragon design tu, mcm mana nk setting?
    kena add page ke?
    nk buat mcm “Arkib” tu

          1. @Kujie, KM dah ok dah…kak jie delete page yg mula2 tak jadi tu…buat new page…paste code

            tadaaaaaa……….jadi!
            nak setting2 kejap
            btw…TQ

  7. knp x blh nk install kaspersky even antivirus laen dh buang?? kne format balek ke laptop kalau nk install kaspersky tu? *sdg mnggu krn kebingungan*

    1. @natsu, awak dah cuba dah uninstaller antivirus yang saya link dalam artikel ni? Kalau dah cuba semua, tapi tak boleh gak, alamat kena format gak gamaknye.. =_=

  8. aloha..
    tmpang tanye.. saya da try dh kas remover 2.. tp xdetect pape.. try install dier ckp saya bkak dlm window safe mode.. padahal saya bkak cm bse jerk..
    try F8 tok tkr lik dier kuar reboot hard disk, floopy a ngan cd room..

    tlg……..T.t

  9. Pakai je Your Unistaller 2008 setiap kali nak remove software atau anti virus nanti dia siap buang sekali reg keys cara nak pakaipun senang.

      1. nak tau ape sebenar nye ghost tu
        dan ada tak software untuk check file atau picture yang same…
        thank bro

  10. askom,sy farid ingin bertanya skrin laptop saya selalu terpadam jadi gelap bl 10mnit ke 20 mnit sy mengunakannya.tapi lampu pada keybord masih menyala.bl sy cuba tekan mane2 bton pada keybord masih jgk skrin tu gelap.sy terpaksa tekan bton power untuk restart smula supaya ada paparan smula pada skrin td.mtak tlong perjelaskan sebabnya t.ksh byak2..

  11. bile saye install kaspersky antivirus pc jadi lembab giler… pastu saye pdm balek anti-virus tu… pas2 lembab dah x de… saye pki avira personal… apakah yg menyebabkan pc saye jd cam ni…

    saye guna = Windows xp | 244MB RAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>