Video DownloadHelper: Dapatkan Video Dengan Mudah Di Firefox

viddownloadhelper-01

Video DownloadHelper adalah extension untuk Firefox yang berfungsi untuk mendapatkan fail video dengan mudah. Apabila anda berada di mana-mana laman web yang mengandungi video, ikon DownloadHelper akan beranimasi yang menandakan anda boleh dapatkan fail video tersebut. Hanya klik sahaja pada butang DownloadHelper dan pilih video yang anda inginkan.

Saya lebih suka menggunakan Free Download Manager untuk download video dari laman web popular seperti YouTube, kerana ianya lebih pantas. Namun bagi laman web lain yang tidak disokong oleh Free Download Manager, extension Video DownloadHelper untuk Firefox ini sangat berguna. Dan sudah tentu, anda boleh klik pada ‘Copy Download Link’ untuk pindahkan download ini ke Free Download Manager ;)

19 thoughts on “Video DownloadHelper: Dapatkan Video Dengan Mudah Di Firefox”

  1. Kt opera ade tak bende ni??kalu ade kn best. lg satu, opera ade tak pop up dictionary mcm firefox, bkn yg built in tu.

  2. bagai mana ngan google chrome, cara mudah download video. sebab idm macam tak boleh, kalau boleh pun boleh terangkan cara nya

  3. kalau ada extension FlashGot (utk bridgekan firefox dengan external download managers) otomatik boleh grab flash video contents kat apa2 site/pages..

  4. hai..ada x antara korang yg fasih pasal download-mendownload nie?..aku x reti lagi pasal download video FLV nie,terutamanya download yg khas utk pendrive(apacer) nie.blh beri bantuan tprinci x?hello anybody..pleaszzze..

    1. hai..ada x antara korang yg fasih pasal download-mendownload nie?..aku x reti lagi pasal download video FLV nie,terutamanya download yg khas utk pendrive(apacer) nie.blh beri bantuan tprinci x?hello anybody..pleaszzze…

  5. MK..sy dh gne download helper ni..tp knp bl nk convert ke mp3 kne register dl..ade kod dftr yg free x…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>